En digital flytt, ett första steg

Gott nytt år och god fortsättning är väl på sin plats så här på årets första dag.

I och med detta inlägg och den här bloggen börjar en helt ny period i mitt digitala liv.

android-to-iphone-600x450

För det första, det ni läser just nu är skrivet av en äkta Android fan-boy. Det är faktiskt så ”illa” att jag utan tveka skulle kunna tatuera in en Android-logga på väl synlig plats på min kropp och vara stolt över den. Och nu har jag gått och skaffat mig en iPhone. En iPhone 6s plus. Nej, jag har aldrig ägt en iPhone innan. Jag gick från en väl fungerande Sony-Ericsson P1 till en helt värdelös Nokia N97 som jag med glädje byte bort mot en HTC Hero och sedan dess har jag inte tittat åt något annat håll, förrän nu.

Som du kanske förstår så är jag helt och hållet insnöad i Google- och Android-ekosystemet. Och med det menar jag verkligen ALLT. Jag har över 200 GB lagrings utrymme på Google Drive. Jag hanterar  mina dokument i Googles Office-paket. Mina bilder ligger hos Google. Jag har filmer, e-böcker, appar och musik i Google Play. Mina kontakter och min kalender ligger på Googles servrar. Jag vet vart på nätet man ska bege sig för de senaste nyheterna. Jag vet vart jag ska bege mig för tips och trick. Hela mitt social flöde andas Android.

Nu är jag som sagt på väg att bryta det. Jag ska, i alla fall det närmaste året helt och hållet förflytta mig och mitt digitala liv till Apple och deras plattformar OS X på en Macbook Pro, iOS på en iPhone 6s plus och deras molnlösning iCloud med till att börja med 200 GB.

Många av er kanske tänker ”Jaha, vad är det som är så speciellt med detta då? Du är väl inte den första som gör detta?” Det är sant, jag är inte den första och definitivt inte den sista, och det är väl det hela kommer in. Att jag med min erfarenhet och mina kunskaper inom hela datorsvängen kan hjälpa dig som går i liknande tankar, att byta digitalt-ekosystem. 

Jag kommer att dela med mig av alla med- och motgångar och det jag upptäcker på vägen. Vilka verktyg som ersätter vilka och var man ska vända sig för nyheter, tips och trick.

Har du frågor och funderingar redan nu är du välkommen att kontakta mig eller kommentera.

Så nu sätter vi väl igång.