Siri vs Google Now

Jag ska erkänna direkt att jag älskar att prata med min telefon, och jag älskar att den pratar tillbaka och i de flesta fall gör som jag säger. Som Androidanvändare använde jag Google Now, eller Google Nu som tjänsten heter på svenska, en hel del, speciellt ihop med min LG G Watch.

Top tre på min lista var:

  1. Ring – valfri kontakt
  2. Påminn mig – valfri påminnelse
  3. Sätt timer på – valfri tid

När det kommer till Siri så är mina top tre:

  1. Ring – valfri kontakt
  2. Påminn mig – valfri påminnelse
  3. Skicka meddelande – valfritt meddelande till valfri kontakt

När det kommer till Siri så kan jag inte lova at den listan är ristad i sten. För skillnaden mellan Siri och Google Now är milslång, i alla fall när det kommer till den svenska delen.

Du kan i stort sätt styra hela din telefon med Siri. Skicka meddelande, starta podcast, lägga in i kalendern, lägga till i listor, lägga till påminnelser, ändra meddelanden, kalenderposter, i listor. listan med funktioner kan göras hur lång som helst, det är stort sätt bara fantasin som sätter gränser, och den del funktioner.

Har du inte testat Siri? Gör det, du kommer att bli glatt överraskad.

Känner du dig fånig med att prata till din telefon? Det finns sätt att komma undan. Antingen använder du dina medföljande hörlurar. Tryck bara och håll inte mittknappen tills du hör ett litet pip och säg vad det är du vill säga. Eller så trycker du in hemknappen på din telefon, sätter luren till örat så hör ingen annan Siri och du kan tala in ditt kommando.

Inte nog med att Siri för det mesta gör som du säger så är hon lite smårolig också. Det är inte sällan att man får en lite sarkastisk -småtyken eller rolig kommentar när du ger ett kommando, oftast om det är fel kommando eller om det är något som Siri inte kan utföra.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vilket eller vika är dina favoritkommandon?