The Shannara Chronicles.

Jag och min son Hampus, satt igår och kollade in premiären av en ny serie som började sändas på HBO Nordic. The Shannara Chronicles. Det är en Fantasy-serier, baserad på bokserien Shannara av Terry Brooks, som jag faktiskt inte har hört talas om förut. i alla fall, på HBO sändes de första två avsnitten sammansatta som ett. Serien som är producerad av MTV är i första hand riktad till en yngre publik och det märk i sättet historien berättas på. Vad handlar den då om? Jo, Serien är som sagt en fantasy-serie och handlar om värld tusentals år efter vår civilisation där världen är uppdelad i de fyra länderna. Serien innehåller människor, alver, dvärgar, troll, demoner och gnomer.

Plotten i serien är att alven Amberle, halvalven Will och människan Eretria är de enda som kan rädda världen och de gör de genom att rädda det döende trädet Ellerys som även är ett fängelse för demonerna som besegrade i de stora slaget för tusentals år sedan. Varje gång ett löv faller av trädet släpps en demon fri som våra hjältar tvingas slåss emot. Till sin själ har de den sista druiden, som alla trodde var utdöda Allanon.

Personligen tycker jag att de första avsnitten är lite röriga och i vissa fall behandlar saker antingen lite för snabbt, lite för långsamt eller lite för nonchalant. Att serien skulle vara tänkt för en yngre målgrupp i första hand har jag även det lite svårt att tänka mig ibland då man uppehåller sig lite för länge på ”de tråkiga” bitarna. Serien i sig är snyggt filmad med mycket effekter, de animerade bitarna är bra och gifter sig bra med skådespelet, som dess värre i vissa fall kan diskuteras. De ledande tjejerna i serien gör bra ifrån sig redan från start men de manliga, ja fel man på fel plats kan man väl uttrycka det för att vara snäll. John Rhys-Davies, allas vår Gimli (Sagan om Ringen) och Front-de-Boeuf (Ivanhoe) är väl den som gör bäst irrån sig av de manliga skådespelaran. Tjejerna som sagt var, som inte har sett i något tidigare, gör riktigt bra rollprestationer. Alven Amberie spelas av Poppy Drayton, har varit med i den rosade serien Downton Abbey. Människan Eretria spelad av Ivana Baquero har tidigare varit med i Pans Labyrint och spelade där Ofelia.

Vad tycker jag då om serien i helhet? Jo, lite tråkig stundvis, lite osammanhängande och lite spännande. Det är många tråda som nystas upp och som det ser ut nu så kommer jag att försätta att se serien.

Tyvärr kör HBO Nordic inte med alla-avsnitt-på-en-gång-stuket när det gäller The Shannara Chronicles utan det kommer ett nytt avsnitt varje onsdag med start i går den 6 januari 2016 och 10 veckor fram då första säsongen består av just 10 avsnitt.