Flytta e-post från ett konto till ett annat

Har du någonsin funderat på att byta e-posttjänst? Jag med.

Har du någonsin funderar på att ta med dig alla dina sparade e-post meddelanden till din nya e-posttjänst? Jag med.

Har du någonsin lyckats få med dig dina e-post meddelanden till din nya e-posttjänst? Det har jag.

Nu sitter du kanske där och kliar dig i huvudet och tänker: Hur i hela helv… helv… Helsinki gjorde han då?

email-atsign-ss-1920-800x450.jpgFör att förtydliga lite, det är inte så svårt som man vill få dig att tro att det är. För det här behöver du:

  1. Ditt gamla e-postkonto
  2. Ditt nya e-postkonto
  3. En dator med en e-postklient, Mail.app(Mac) Windows Mail(Windows 8.1-10), Geary (Linux) eller Thunderbird (Alla)

Det du gör nu är helt enkelt så att du ställer in ditt gamla och ditt nya e-postkonto i ditt e-postprogram.

Går till den mapp i ditt gamla konto som innehåller alla dina e-brev, troligtvis Arkiv, om du gör som jag och arkiverar dina e-brev. Eller är du en sådan som förvarar allting i din Inkorg så finner du naturligtvis alla dina e-brev där.

Markera nu alla dina brev, lättast är med tangentbordskommandon  ”⌘-a” på mac eller ”ctrl-a” på ett PC-tangentbord detta kommer markera alla dina e-brev.

Nu har du två val. Antingen kan du KOPIERA dina e-brev med ”⌘-c”(Mac) ”ctrl-c” (PC) eller KLIPPA UT dina e-brev med ”⌘-x” (Mac) ”ctrl-x” (PC).

Nu går du till den mapp i ditt nya konto som du vill ha dina gamla e-brev i. Nu när du står i mappen använder du kommandot ”⌘-v” (Mac) ”ctrl-v” (PC) och helt plötsligt kommer din mapp i ditt nya konto att fyllas med dina gamla e-brev. Beroende på hur många och hur stora dina brev är så kan det ta en stund. När kopieringen, alternativt flytten är klar kan du stänga ner ditt gamla konto.

Nu vill du börja använda ditt nya konto men problemet är att alla din e-post kommer till ditt gamla konto, hur göra?

Även det är i de flesta fall ganska enkelt. Hos de flesta e-postleverantörerna har du möjlighet att vidarebefordra dina e-brev till ett annat konto. Det gör är helt enkelt så att du ställer in att alla dina inkommande e-brev ska vidarebefordras till din nya adress, och vips! så har du även all inkommande e-post i samma inkorg. Fördelen med att vidarebefordra dina e-brev är att du nu kan använda både din gamla och din nya adress samtidigt.

Frågor? Synpunkter? Kommentera eller kontakta mig via kontaktformuläret.