Siri, jag och meddelandekonveration

Jag och Siri börjar få mer av en relation, härom dagen stod jag  och lagade mat, lyssnade på podcIMG_0178ast och fick meddelanden samtidigt som jag hade telefonen i fickan. Man vill ju inte stoppa ner blöta och kladdiga händer i fickan för att kolla om det var viktigt. Så jag tryckte helt sonika på mitten knappen på mina lurar tills jag hörde ett litet pip och så bad Siri läsa upp meddelande jag just fått.

Sagt och gjort, så läste hon upp vem det var ifrån och vad meddelandet innehöll.

Meddelandet var av typen småviktigt, så det var ju bra. Efter att Siri hade läst upp meddelandet frågade Siri om jag ville svar på meddelande, och det ville jag så det var bara att tala in ett svar, som Siri läste upp innan hon frågade mig om jag ville skicka det.

IMG_0320Så höll det på ett tag, jag och min motspelare skickade meddelanden till varandra med frågor och svar, jag via Siri, och min motspelare? Inte vet jag.

Förutom att jag utan att plocka upp telefonen ur fickan en enda gång under ”samtalets” gång lyckade hålla en konversation med min motspelare bara genom att prata med Siri är väl bara det beundransvärt så säg. Men, går jag sedan in i meddelandeappen så är hela konversationen markerad som läst, vilket innebär att man inte behöver tänka på att gå in i efterhand och markera eller vara rädd att man tror att man har missat något meddelande.