Hej då Pocket

Skärmavbild 2016-02-08 kl. 20.07.34Efter att jag gick över till Apples Mac och iPhone har jag även gjort en inventering av mina appar.  Det här har inneburit att en del har fått stryka på foten och en av dessa appar som jag tidigare har sett som oumbärlig är appen Pocket från Save it Later.

Pocket är en app för att spara intressanta artiklar och webbsidor för senare läsning. Helt enkelt du hittar en artikel du gärna vill läsa men du har inte tid just nu och du vill inte att den ska försvinna i ditt ökande flöde av artiklar och inlägg på dina sociala medier och bloggar, då skickar du helt eneka din artikel till Pocket och du ar sparat den till ett tillfälle när du har tid att läsa den.

 

Som Mac -och iPhoneanvändare så finns det här inbyggt i din webbläsare Safari. Har du hört talas om Läslistan? Här kan du spara allt du ser på nätet och vill läsa om senare. Inte bara i Safari utan vän i andra appar på din enhet. Facebook, Twitter Google+ och andra sociala medier. Skulle det inte vara nog med att spara för senare läsning kan du alltid skicka dina länkar vidare till Antingen  Anteckningar eller Påminnelser om verkligen vill komma ihåg att läsa det du sparat.

Skärmavbild 3I Pocket har du även en speciell läsvy även den kan du ersätta i Safari. I adressfältet på din webbläsare hittar du en ikon med sträck som liknar en artikel. Klicka på ikonen och du har en speciell läsvy som resans bort allt onödigt på sida, så som reklam, sidofält och bilder som inte har med artikeln att göra. Det här ger en mer renare läsupplevelse.Skärmavbild 1

Frågor? Synpunkter? Beröm? Kritik? Kommentera eller kontakta mig via självvalt socialt medie.


Also published on Medium.