Vilken respons

I slutet av förra veckan publicerade jag ett avsnitt i min actionpodd, min pojkvän bröt min näsa som har fått ett sådan genomslag 235 spelningar i skrivande stund.

43e39040
Bild av: https://unsplash.com/css

De flesta som har lyssnat är väl min dotters vänner då det handlar om henne och hur olyckligtvis fick sin näsa bruten av sin pojkvän, vilket var en ren olyckshändelse.

Det här fick mig att tänka efter lite. Hur ska man göra egentligen för att få fler lyssnare till sin podd? Är det spektakulära rubriker och beskrivningar som gäller? Självklart ska innehållet vara intressant, roligt och/eller spännande. Men hur ska man locka till sig lyssnare? Med min andra podcast A-Team Podcast har jag precis provat att marknadsföra på både Facebook och Twitter. Utfallet där har väl varit si så där. Visst, det har det kommit till lite nya gillemarkeringar på Facebook men själva lyssnarantalet har väl inte öka så drastiskt.

Men nu till kärnan av min tanke. Hur mycket vi än pratar och ber om att vi vill ha respons på det vi gör så får vi ingen. Är det så att vi reda gör en perfekt podcast? Är vi så tydliga och klara i det vi säger att ingen har synpunkter? I så fall varför har vi inte fler lyssnare?