Världens sämsta kurs

Jag har varit på kurs. Avslutande delkursen i mitt YKB, eller Yrkes Kompetens Bevis som det egentligen heter. Det positiva i det hela är att nu biöver jag inte göra om det här förrän om 5 år. Det negativ i det hela är att jag behöver göra om det här igen om 5 år. Men förhoppningsvis så behöver det inte bli så intensivt, 5 delkurser på mindre än ett halvår om man slår ut det.

Det här var i alla fall den sämsta kurs jag någonsin har varit på. Kursledaren gjorde ganska klart redan i från början att han inte hade något nöje av att vara där, både sitt sätt och hur han uttryckte sig.

Det hela började som vilken kurs som helst, man tar sin plats och man börjar prata med sina bordsgrannar, nu var nästa alla mina kollegor så vi kände varann redan från början, så det var ett himla kacklande precis som det ska vara. De som inte pratade kollade sina telefoner eller hämtade kaffe, de fann även de som inte hade kommit in i salen när jag märker att vår kursledare hade börjat. Ingen förvarning eller notis om att det var dags. Han gjorde inte en tillstymmelse till att styra upp.IMG_0493

Så här fortsatt det under hela dagen. Enda gångren det var tyst var när vi åt lunch och fikade. Inte nog med att vår kursledare inte brydde sig om att styra upp och ha ett upplåg på sin krisdag så kunde han slänga ur sig saker som och -Vad tycker ni? Och peka på ett av de fyra borden vi satt vid. Då brukade det folk vakna till en aning och titta förvånat på varann och sedan fråga vad frågan var. För det var INGEN som visste vad han hade frågat om, knappt han själv. Men ett svar brydde han sig för övrigt inte om då han bara fortsatte med sitt och vi försatte med vårt.

I slutet av ”kursen” fick vi en enkät att fylla i där vi skulle betygsätta vår upplevelse av kursen. Jag och många med mig gav genomgående en 1 som svar på samtliga omdömen. 1 var sämst och 5 var bäst. Det var som någon sa på väg ner för trappan när vi gick hem:

Hade jag betalt för det här hade jag begärt pengarna tillbaka med en gång.


Also published on Medium.