The 100

Jorden har varit obeboelig i 97 år efter det stora atomvapen kriget, människorasen har flytt ut i rymden och bor nu mera på en rymdstation som även den håller på att dö. De beslutar sig för att skicka ner 100 personer till jorden för att undersöka om det kanske är dags att ge jorden ett nytt försök, om det ens är möjligt.MV5BMjI2Mzg4MzI5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjQ4ODA2MTE@._V1__SX1234_SY617_

Visst låter det som en riktigt bra plott på en serie? Det är det också, om det inte var för följande.

  1. De hundra personerna är ungdomar
  2. De är brottslingar
  3. De har ingen aning om att och vart de ska
  4. De har ingen utbildning
  5. De har ingen utrustning

Men ändå lycka de med att bygga läger, skaffa mat, bota och läka skadade och sjuka, hantera vapen som inte setts på nästan 100 år och framför allt lyckas de med att bygga och skapa intriger. Det hjälper inte att de utomstående hot som nalkas, är människor som överlevt på jorden även de 97 åren som de 100 har varit i rymden, de frostätter att ge sig på varandra om makt och kärlkel.MV5BMjA5MjgyNzk0N15BMl5BanBnXkFtZTgwOTA1MDA1MTE@._V1__SX1234_SY617_

Och det är just allt det här som stör mig. För det första, om du vill rädda hela den existerande människorasen i det kända universum, hade du då inte planerat det lite bättre? Hade du inte utbildat folk för vad som komma skall och vad de kan ha att vänta sig? Hade du inte försett dessa människa med allt som de kan tänkas behöva? Det hade jag gjort, men nej då skicka de värsta av de värsta utan att tala om vart och varför.

I en sekunden vet våra hjältar hur man gör upp eld och flår ett djur för att ni nästa bli fascinerade av en fjäril eller blomma. Inte så konstigt, de har ju varit instängda på en rymdnation i hela sitt liv och aldrig sett en häst eller så förr.

Du undrar om de som är kvar på sationen? Jo då, självkärt börjar de med att tappa all kontakt med sina resenärer, vad annars. De har naturligtvis sina egens problem, där de försöker döda, förgöra och ta makten i från varann.

Den här serien framställs som eh Si-Fi-Äventyr-Drama-serie, om du plockar bort si-fi och äventyr, föreger historien tills en amerikans highschool och ett amerikanskt fotbollslag så hade det här nog funger… vänta lite, Saturday Night Lights? Ringing a bell?

Jag har för er skull, tack för applåderna och hurra ropen, genomlidit den första säsongen och kan meddela att det blir inte bättre ju längre man kommer. Jag kan enligt säkra källor, min dotter Felicia som har sett alla tillgängliga säsonger på Netflix, till och med tala om att det blir sämre. Efterkommande säsonger är, jag citerar: De är skit dåliga, den första säsongen är den bästa. slut citat. Och då är inte ens den bra.

Hur den här skiten har fått och håller på i 3 säsonger och en till panerad för 2017 övergår mitt förstånd, speciellt när en serie som den utmärkta Firefly bara fick en säsong.

Nej! Även om du inte har något att göra ÖVER HUVUD TAGET, så kan jag säga att den här serien är inte värt att titta på. Vi har sagt det förr och det är värt att nämna igen, att sticka bambupinnar under naglarna är så mycket trevligare.

Om du mot alla mina förvaringar får för dig att du vill se skiten så finns de tre första säsongerna på Netflix, men om jag vore dig skulle jag ta tidigare nämnda bambupinnar och sticka i ögonen först, då, kanske då, kan den här serien bli bättre.