Ändra uppdateringsfrekvens på Mac App Store

Då var det åter dags för ett litet tips. Den här gången är det din Mac och OS X som du ska få lite mer kontroll på.

Standardinställningen för att kontrollera efter uppdateringar i OS X är en gång i veckan. På iOS, Android och Windows är standardinställningen en gång om dagen. Varför det är så här är på OS X det väl egentligen ingen som vet men för den som har varit med ett tag i Mac-svängen vet att det tidigare har gått att ställa in uppdateringsfrekvensen i inställningarna för den tid det ska ta mellan gångerna datorn ska kolla efter uppdateringar. Men sedan införandet av Mac App Store så har den här funktionen försvunnit, kan man tro.Skärmavbild 2016-05-01 kl. 08.33.53

Funktionen finns kvar fast inte i de grafiska inställningarna. Det du behöver göra är att öppna Terminalen, lättast är att använda Spotlight och söka efter Terminalprogrammet.

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 09.01.39Tryck: ctrl och mellanslag så öppnar sig Spotligtsökningsfönstrer. Här skriver Terminal och trycker Enter. Nu ska terminal fönstret öppna sig.

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 09.03.09

Nu kan det vara så att man inte är van vid, eller tycker att det är lite skrämmande att jobba i terminalen. Men det är inget att oroa sig för det här är en väldigt lätt åtgärd och inte mycket kan gå fel. Nu när du har din terminal öppen så ska du skriva in eller kopiera och klistra in följande kommando.

defaults write com.apple.SoftwareUpdate ScheduleFrequency -int 1

Nu trycker du Enter och det är klart. Nu har du ändrat uppdateringsfrekvensen till dagligen.Skärmavbild 2016-05-01 kl. 08.38.06

Tycker du nu att dagligen är för ofta, kanske du vill att Mac App Store ska kontrollera varannan dag. då är det bara att byta ut 1 mot 2, eller 14 om du vill kontrollera varannan vecka. Siffran du använder i slutet är alltså antal dagar mellan varje kontroll som du vill att systemet ska söka efter uppdateringar.

Direkt efter att du tryckt på Enter så är inställningen ändrad och din nya uppdateringsintervall gäller. Men jag skulle ändå rekommendera att du startar om din dator för att vara säker på att ändringarna sätter in.

Det här tipset är ursprungligen hämtat från idownloadblog.com