Rätt rätt men fel

Bananpannkakor är nog något av det lättaste man kan göra. En banan ett ägg mosa, blanda, stek och du har fått inte bara något som är gott, det är nyttigt också.

Är som jag så kan man inte bara göra och var nöjd sedan, man måste experimentera lite också. Så även denna gång. Jag tänkte att om jag gör en vanlig ”bananpannkassmet” men med en twist, istället för att bra mosa, blanda och steka så stoppade jag bananen(erna) och ägget(na) i en mixer, tillsatte lite frusna jordgubbar och körde på full effekt tills jag fick en smet som var len som en babyrumpa, värmde på stekpannan lade i en klick smör, riktigt smör, alltså inget bensenframställt magarin. hällde en klick av min smet i pannan och väntade på att smeten skulle stelna och bli en pannkaka.

Det är här jag började ana ugglor i mossen, eller ska jag säga vågor på sjön. För det hände knappt någonting min smet ville inte sätta sig. Det var bara att hälla ”pannkanan” i vasken, till sätta ett ägg till och försöka ingen. Samma resultat. Ett ägg till i smeten och ett nytt försök.

img_0872
På ”pannkakan” har jag min hemmagjorda äppelmos/kompott. Äpple, smör och honung som har fått koka ihop ett par minuter.
Tyvärr så hjälpte inte det heller så mycket så min slutsats och sensmoralen i den här storyn är: Ska du göra bananpannkakor så ändra inte på ett bra recept.

Ska vi se det här från den positiva sidan så kan man kanske säga att jag har uppfunnit en ny rätt, bananäggröra.